Juoksumatot

Juoksumaton öljyäminen

Juoksumaton voitelu tehdään juoksumaton voiteluaineen avulla. Voiteluaineen tulee olla 100% silikoniöljyä, pieni pullo öljyä tulee laitteen mukana.
Helpoin tapa tarkistaa juoksumaton voitelun tarve on yksinkertaisesti kokeilla laittamalla käsi juoksumaton ja sen alustan väliin. Mikäli käsi tuntuu kokeilun jälkeen kuivalta, on juoksumattoon syytä lisätä voiteluainetta. Jos taas käteen jää öljyinen ja nihkeä tuntuma, ei voiteluainetta vielä tässä vaiheessa tarvitse lisätä.
Voiteluainetta tulee laittaa juoksumaton keskelle (sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti) suoraan pullosta sopiva määrä voiteluainetta maton alle.
Kun voiteluaine on saatu maton alle, laitetaan matto päälle ja annetaan maton pyöriä joko tyhjänä n. 10 minuuttia kävelyvauhtia (4-8 km/h) tai sitten kävellään maton päällä (voiteluaine levittyy näin hieman nopeammin) n. 5 minuuttia.

Juoksumaton matto hidastelee tai pysähtyy

Juoksumaton juoksualusta eli liikkuva matto-osa saattaa joskus alkaa luistaa, eli kävellessä tai juostessa se alkaa hidastelemaan tai jopa pysähtyy hetkeksi kokonaan. Mikäli laitetta käytetään painorajan sallimissa rajoissa, luistamiselle on yleensä syynä voitelua ei ole riittävästi tai sitä on liikaa tai matto-osa vaatii kiristystä

Ota yhteyttä

Etkö löydä etsimääsi? Ota yhteyttä